Sain eilen 20 litran iltapuhteen. Se puhde oli nimeltään mansikkakarnevaalit. Siivottiin ja pakastettiin valtava määrä mansikkaa. Sitä päätyi myös tämän torttusen päälle, ja tämä lähtee tänään ystäville syötäväksi.
Mansikka-tuorejuustotorttu (laktoositon)
Tarvitset:
50 g margariinia/voita
12 Digestive keksiä
5 liivatetta
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g vaniljarahkaa
200 g vaniljatuorejuustoa
200 g appelsiinituorejuustoa
sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
mansikoita
Tee näin:
Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (24 cm) pohjalle. Sulata voi kattilassa, murskaa keksit ja yhdistä. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vaniljakastike. Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen vaniljakastikkeen kanssa. Mausta sitruunamehulla. Kiehauta tilkkanen vettä ja liota liivatteet veteen. Jäähdytä liivatenestettä hetki ja sekoita hellävaroen kakkumassan sekaan. Kaada valmistunut seos pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Siivuta mansikat päälle ja tarjoile.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti