torstai 6. elokuuta 2015

Mehevä rahkapiirakka

Tämä on sellainen vanha kunnon jääkaapin jämien tuhoamispiirakka. Tuplaamalla ohjeen saat koko pellin piirakan ja tällä ohjeella saat piirakkavuokaan sopivan taikinan.

Piirakka näyttää hyvin vaatimattomalta mutta on herkkuakin herkumpaa! Tällä kertaa käytin täytteeseen turkkilaista jogurttia ja ab-jogurttia. Lasi jota käytän on pienempi Aino Aalto.

Reseptiä voi tuunata makunsa mukaan. Lisää sekaan vaikka vähän marjoja tai persikkaviipaleita.



Rahkamurupiirakka


Tarvitset:

2 lasillista jauhoja
1 lasi sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
120 g voita sulatettuna
0,5 lasia piimää tai luonnonjogurttia
1 muna

Täyte:
200 g rahkaa tai turkkilaista jogurttia
0,5 lasia sokeria
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
sitruunamehua

Tee näin:

Sulata voi ja lämmitä uuni 200 C. Sekoita muut taikinan aineet paitsi piimä/jogurtti ja muna. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen puoliskoon muna ja piimä/jogurtti. Levitä piimäseos voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kumoa seos pohjan päälle. Ripottele muruseos piirakan päälle ja paista n. 25 minuuttia uunin keskitasolla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti