Piirakka näyttää hyvin vaatimattomalta mutta on herkkuakin herkumpaa! Tällä kertaa käytin täytteeseen turkkilaista jogurttia ja ab-jogurttia. Lasi jota käytän on pienempi Aino Aalto.
Reseptiä voi tuunata makunsa mukaan. Lisää sekaan vaikka vähän marjoja tai persikkaviipaleita.
Rahkamurupiirakka
Tarvitset:
2 lasillista jauhoja
1 lasi sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
120 g voita sulatettuna
0,5 lasia piimää tai luonnonjogurttia
1 muna
Täyte:
200 g rahkaa tai turkkilaista jogurttia
0,5 lasia sokeria
1 muna
1 rkl vaniljasokeria
sitruunamehua
Tee näin:
Sulata voi ja lämmitä uuni 200 C. Sekoita muut taikinan aineet paitsi piimä/jogurtti ja muna. Jaa taikina kahtia ja lisää toiseen puoliskoon muna ja piimä/jogurtti. Levitä piimäseos voidellun ja jauhotetun piirakkavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset ja kumoa seos pohjan päälle. Ripottele muruseos piirakan päälle ja paista n. 25 minuuttia uunin keskitasolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti