keskiviikko 12. elokuuta 2015

Mustikkajuustokakku uunissa

Kävimme viikonloppuna mustikassa äidin kanssa ja löysimme valtavan hyvän paikan! Mustikkaa oli silmänkantamattomiin ja minäkin (joka olen surkea mustikanpoimija) poimin puolessatoista tunnissa 8 litraa mustikkaa. Mitä lie karhuhavaintoja tehty sillä seudulla ettei kukaan ollut sinne eksynyt.

Mustikoita riittää nyt pakastimessa ja kehittelen niistä herkkuja, esimerkiksi tämän.


Mustikkajuustokakku uunissa


Tarvitset:

Pohja:
125 g voita
1 dl tomusokeria
1 dl kaurajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g vaniljarahkaa
250 g maitorahkaa
3 kananmunaa
reilu 1 dl sokeria (maun mukaan)
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl maissitärkkelystä

3 dl mustikoita
ripaus perunajauhoja

Tee näin:

Sekoita pehmeä voi ja tomusokeri. Sekoita sen jälkeen keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinan joukkoon ja nosta muodostunut taikinapallo jääkaappiin siksi aikaa kun teet täytteen.

Notkista tuorejuustoa, itse pyörittelen sitä lusikalla kulhossa, ja tämän jälkeen sekoita rahkat siihen. Lisää sokerit ja maissitärkkelys ja maistele. Lisää munat ja sekoita. Painele taikina 24 cm irtopohjavuoan pohjalle (muista pingottaa sinne ensin leivinpaperi) ja reunoille. Kaada täyte pohjan päälle. Sekoita mustikoihin ripaus perunajauhoja ja ripottele ne kakun pinnalle.

Paista uunissa alatasolla 175 C noin tunnin verran. Anna jäähtyä rauhassa pöydällä, nosta jääkaappiin ja tarjoa seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti