Pellillinen pullaa mustikkatäytteellä
Taikina:
2,5 dl kädenlämpöistä maitoa tai vettä
25 g tuorehiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl kardemummaa
1 kananmuna
75 g sulatettua voita jäähtyneenä
6-7 dl jauhoja (älä usko määrää, usko kättäsi ja taikinan tuntumaa)
Täyte:
200 g mustikoita
1 rkl perunajauhoja tai maissitärkkelystä
ripaus sokeria
Pinnalle:
kananmunaa voiteluun
raesokeria
Tee näin:
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna siihen hiiva. Sekoita suola, sokeri, kardemumma ja muna puuhaarukalla joukkoon. Ala lisätä jauhoja. Lisää voi. Lisää jauhoja kunnes taikina irtoaa kulhosta ja on käsiteltävissä. (Itse teen erittäin löysän taikinan ja menetän hermoni käsittelyvaiheessa mutta saan pehmeää pullaa.)
Kohota taikina lämpimässä vesihauteessa (esimerkiksi tiskialtaassa) liinalla peitettynä. Leivo taikinasta pikkupullia (pyöreitä pullia) ja kohota vielä pellillä.
Sekoita täytteen ainekset, painele pullien keskelle kuopat joko sormin tai lasin pohjalla ja jaa täyte pullille. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225C noin 12-13 minuuttia.
Nauti maidon kanssa tuoreena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti