Mustikkaunelmakakku
Pohjana on mustikkapiirakka, täytteenä mustikkamousse ja kiille on sitten hyytelösokerilla tehty.
Tarvitset:
Pohja:
2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
0,75 dl öljyä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
mustikoita
Täyte:
5 liivatelehteä
250 g mustikoita
0,5 dl sokeria
100 g maustettua rahkaa vanilja
200 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa
Kiille:
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
maun mukaan mustikoita
Tee näin:
Vatkaa pohjan munat ja sokeri. Sekoita muut aineet joukkoon ja kaada leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan. Ripottele päälle hieman mustikoita. Paista 200 C uunista riippuen n. 25 minuuttia.
Soseuta täytteen mustikat. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa muut täytteen ainekset. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää jäähdytettynä rahka-juusto seoksen joukkoon. Sekoita hyvin mutta hellävaraisesti. Lisää kermavaahto, Sekoita hyvin. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli.
Valmista kiille (kakun hyydyttyä) näin. Kiehuta 2 dl vettä. Lisää sokeri pikkuhiljaa ja sekoita. Lisää jäiset mustikat. Jäähdyttele hetki ja lusikoi kiille kakun päälle. Nosta hetkeksi vielä jääkaappiin.
Tarjoile kahvin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti