keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Appelsiini-Suklaa Juustokakku

Rakastan appelsiinin makua. Siksi tämä kakku.

Appelsiini-Suklaa Juustokakku



Tarvitset:

50 g voita
12 digestive-keksiä

6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g tummaa suklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
400 g appelsiinirahkaa
1 rkl tomusokeria
0,5 dl sokeria
5 rkl appelsiinimehua
1 tl keltaista väriainetta

Tee näin:


Pohja: 

Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita ja painele irtopohjavuoan pohjalle (halkaisija 24 cm). Nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Suklaatäyte:

Laita 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa ja jätä hetkeksi jäähtymään. Vatkaa 2 dl kermaa vaahdoksi. Notkista toisessa kulhossa appelsiinituorejuusto ja sekoita siihen 0,5 dl sokeria ja 2 rkl appelsiinimehua. Sekoita jäähtynyt suklaa tuorejuuston sekaan. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää suklaamassan joukkoon. Sekoita tasaisesti. Lisää kermavaahto. Levitä suklaamassa kakkupohjan päälle ja vie kakku pakastimeen hetkeksi.

Appelsiinitäyte:

Laita 4 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa 2 dl kermaa. Notkista tuorejuusto ja sekoita kaikki täytteen ainekset. Sulata liivate tilkkaan kuumaa vettä ja sekoita täytteen joukkoon. Ota kakku pakastimesta ja tarkista että suklaamassan pinta on hyytynyt. Levitä appelsiinitäyte siihen päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Siivilöi kakun päälle halutessasi tummaa kaakaojauhetta.





3 kommenttia:

  1. Ooh, paitsi valokuvaajavelho, olet näköjään myös leipurivelho. :)
    Upeita reseptejä ja ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti! Nyt ei muuta kuin kokeilemaan ruudun sillä puolen! ;)

      Poista
  2. Nyt on kyllä tainnut tulla virhe ohjeeseen? Vai puuttuuko listalta jotain? Käsketään suklaatäytteen kohdalla notkistamaan tuorejuusto ja käyttämään se siihen, mutta sama pyydetään appelsiinitäytteen kohdalla. Juustoa kumminkin vain yksi pkt, 200g, käytetäänkö se siis puoliksi...? Vai puuttuuko joku tuorejuusto.

    VastaaPoista