keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Mustikkaunelmakakku

Päivänä eräänä silmiini osui valokuva kakusta. Se ajatus ei lähtenyt päästäni ihan heti ja nyt vihdoin tuli kokeiltua.

Mustikkaunelmakakku



Pohjana on mustikkapiirakka, täytteenä mustikkamousse ja kiille on sitten hyytelösokerilla tehty. 

Tarvitset:


Pohja:

2 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl maitoa
0,75 dl öljyä
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
mustikoita

Täyte:

5 liivatelehteä
250 g mustikoita
0,5 dl sokeria
100 g maustettua rahkaa vanilja
200 g tuorejuustoa
3 dl vispikermaa

Kiille:

2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria
maun mukaan mustikoita

Tee näin:


Vatkaa pohjan munat ja sokeri. Sekoita muut aineet joukkoon ja kaada leivinpaperilla vuorattuun 24 cm irtopohjavuokaan. Ripottele päälle hieman mustikoita. Paista 200 C uunista riippuen n. 25 minuuttia.

Soseuta täytteen mustikat. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa muut täytteen ainekset. Liuota liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja lisää jäähdytettynä rahka-juusto seoksen joukkoon. Sekoita hyvin mutta hellävaraisesti. Lisää kermavaahto, Sekoita hyvin. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Valmista kiille (kakun hyydyttyä) näin. Kiehuta 2 dl vettä. Lisää sokeri pikkuhiljaa ja sekoita. Lisää jäiset mustikat. Jäähdyttele hetki ja lusikoi kiille kakun päälle. Nosta hetkeksi vielä jääkaappiin.

Tarjoile kahvin kera.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti