keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Vaniljapannacotta (gluteeniton)

Onko sinulle tulossa vieraita ja haluat päästä helpolla? Silloin pannacotta on valintasi.

Tästä määrästä tulee 6 annosta ja mikäli teet pieniä annoksia, tästä tulee jo 8-10 annosta.
Pannacotta on lisäksi gluteeniton ja helppo valmistaa laktoosittomana.

Vaniljapannacotta mansikkasurvoksella



Tarvitset:


5 dl kuohukermaa
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria (huom. ei vanilliini)
3 liivatelehteä

Tee näin:


Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja liota niitä noin 5 minuuttia.
Kuumenna kerma ja sokerit kattilassa siihen pisteeseen että se alkaa kuplia. Sulata liivate kerman joukkoon ja kaada valmis seos tarjoilulaseihin. Itse käytin Iittalan Verna -laseja joihin tästä annoksesta tuli tosiaan 6 annosta.

Anna hyytyä vähintään 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Voit laittaa lasien päälle tuorekelmua ettei jääkaapin tuoksut vaikuta pannacotan makuun eikä pinta kuivu.

Sulata mansikoita ja survo ne esimerkiksi blenderissä. Lisää maun mukaan sokeria ja kaada mansikkasurvos pannacotan päälle, tarjoile ja vieraat ovat varmasti tyytyväisiä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti