sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Hillopullat (maidoton)

Hillopullat (maidoton)



Tarvitset:


5 dl vettä
50 g tuorehiivaa
1 rkl suolaa
1,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 dl öljyä
1 kananmuna
n. 15 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
omenakanelimarmeladia tai luumumarmeladia (mikä tahansa paistonkestävä marmeladi käy)

Tee näin:


Valmista pullataikina. Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva, sekoita siihen mausteet ja öljy sekä kananmuna. Lisää alustaen vehnäjauhoja. Taikina on valmista kun se on pehmeää mutta irtoaa kulhon reunoista. Kohota liinan alla vähintään puoli tuntia.

Kauli taikinasta levy ja levitä marmeladi levyn päälle. Rullaa ja paloittele pullakierteiksi ja tiputa amerikan muffinivuokiin. Kohota vielä 15 minuuttia. Paista 225C noin 10 minuuttia tai kunnes kauniin värisiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti