keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Mustikkaraakakakku (maidoton, munaton, gluteeniton, sokeriton)

Nykyään on paljon erilaisia ruokavalioita ja allergioita. Sillä tällaiset raakaleivonnaisetkin ovat varmasti lisääntyneet.

Eilen juhlittiin erästä ystävää ja tein pikapikaa hänelle tällaisen raakakakun, sillä hänen ruokavalioonsa ei sovi viljat, maito eikä sokeri. Kakku muistutti enemmän torttua pikaisen valmistuksensa takia mutta kakkua kehuttiin kovasti hyvän makuiseksi. :)

Kakku maistuu yllättävän hyvältä ja raikkaalta, mutten itse sitä kovin paljon kyennyt maistamaan koska kakku sisältää paljon pähkinää, ja minulla on ilmeisesti jonkinlainen pähkinäallergia ainakin cashewpähkinöitä kohtaan.

Mustikkaraakakakku



Tarvitset:


125 g cashewpähkinöitä
200 g kivettömiä taateleita
125g pekaanipähkinöitä
ripaus kardemummaa
ripaus suolaa

4 dl mustikkaa pakasteena
2 isoa kypsää banaania
1,5 dl sulaa kylmäpuristettua kookosöljyä
2-3 rkl juoksevaa hunajaa
sitruunamehua


Tee näin:


Laita cashewpähkinät likoamaan kylmään veteen jääkaappiin vähintään 1 tunniksi, mielellään pidemmäksikin aikaa.

Laita blenderiin kivettömät taatelit, pekaanipähkinät, kardemumma, suola ja tilkka vettä. Aja tasaiseksi ja painele 20cm irtopohjavuoan pohjalle.

Aja blenderissä lionneet ja valutetut cashewpähkinät tasaiseksi ja lisää muut täytteen ainekset. Kookosöljy sulatetaan vesihauteessa. Älä kuumenna öljyä turhaan, sillä se suaa hyvin nopeasti jo yli 25 asteessa. Tarkista maku ja lisää halutessasi jotain makua parantaaksesi.

Levitä täyte vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Tarvittaessa hyytymistä voi nopeuttaa pakastimessa.

Ripota päälle mustikoita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti