Piparkakkutaikina
Tarvitset:
2 dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
2 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl kardemummaa
1 rkl neilikkaa
250 g voita
2 munaa
9 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa
Tee näin:
Laita kattilaan siirappi, sokeri ja mausteet. Kiehauta hyvin sekoittaen. Lisää paloiteltu voi ja sekoita. Jätä jäähtymään noin puoleksi tunniksi.
Vatkaa munat jäähtyneen seoksen sekaan. Sekoita joukkoon myös keskenään sekoitetut jauhot ja sooda.
Peitä kulho tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli (väh. 8 tuntia).
Kaulitse taikina ja ota siitä muotilla pipareita. Paista uunissa 175C 5-8 minuuttia piparin paksuudesta ja koosta riippuen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti