torstai 30. heinäkuuta 2015

Mehevät mustikkakuppikakut

Hei!

Katselin jälleen kerran noita kauniita kuppikakkuvuokia ja mietin mitä ihmettä tekisin. Kuppikakkuni ovat yleensä menneet ihan penkin alle, mutta tänään onnistuin. Yli odotusten.

Googlailin ja löysin Annin Uunissa blogin aivan ihanan postauksen minimustikkakuppikakkusista. Kiitos reseptistä ♥ ! Vähän taas muokkasin sitä omiin tarpeisiini sopivaksi ja tällainen siitä tuli.


Mustikkakuppikakut pahvisiin vuokiin


Tarvitset:

100 g voita tai margariinia sulatettuna
2 munaa
1,5 dl pehmeää rahkaa, luonnonjugurttia tai niiden sekoitusta
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl vaniljasokeria
ripsaus suolaa
2 dl sokeria
2 dl mustikoita

Tee näin:

Laita uuni lämpiämään 200C.

Sulata rasva kattilassa ja jätä jäähtymmään. Vatkaa kulhossa vispilällä munat ja rahka sekaisin ja lisää jäähtynyt rasva. Vatkaa sekaisin.

Sekoita kuivat aineet huolellisesti ja sekoita hellävaraisesti rasva-rahka-muna seokseen. Kääntele mustikat sekaan.

Täytä kupit 2/3 täyteen ja paista 200C uunista riippuen noin 15-20 minuuttia. Meidän uuniin on ilmeisesti tullut joku vika kun heittelee nyt tällä hetkellä nämä paistoajat. Tikulla ja pinnan väristä voit päätellä sopivan kypsyyden mutta varo paistamasta liian pitkään. Heti kun näyttää valmiilta, ota pois uunista ja jäähdytä vaikka ritilän päällä, ei siis pellillä (kuuma pelti kuivattaa kuppikakkuja).

Sitten ei muuta kuin kahvin keittoon ja ääntä kohti!



Ps. Mustikat on kerätty kilometrin päästä meidän kotoa, ja mustikat ovat tänä vuonna valtavan isoja! Menkäähän metsään!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti