perjantai 31. heinäkuuta 2015

Pienet lohipiiraset

Löysin pakastimen siivouksen yhteydessä määrittelemättömän köntin lämminsavulohta. Muffinssipelti oli kuppikakkujen teon jäljiltä esillä. Alkoi tehdä mieli kokeilla jotain erilaista.

Siitä syntyivät nämä pikku piiraset.


Lohi-punasipuli piiraat (12 kpl)


Tarvitset:

400 g kaupan valmista suolaista piirakkataikinaa
n. 100 - 200 g savulohta
1 punasipuli
1 prk kermaviiliä
2 munaa
sitruunapippuria
tilliä

Tee näin:

Sulata taikina. Lämmitä uuni.

Kaulitse taikina levyksi (ehkä noin 30 x 40 cm) pöydälle ja jaa pizzapyörällä 12 samankokoiseen osaan. Pyöräytä osat vielä pieniksi palloiksi ja kaulitse pieniksi ympyröiksi. Aseta nämä pyörylät muffinipellin reikiin.

Pilko lohi. Silppua sipuli. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja laita jokaiseen kuppiin 1 reilu ruokalusikka täytettä.

Paista 200 C uunissa noin 25 minuuttia.

Vinkki: Voit tuunata piirasia mielesi mukaiseksi erilaisilla täytteillä tai lisäämällä täytteeseen juustoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti