sunnuntai 2. elokuuta 2015

Pullahiiren Mansikkahilloa

Mansikoita. Niitä riittää nyt. Niistä syntyi tämä ihanan vaniljainen hillo.


Mansikkahillo


Tarvitset:

2 litraa mansikoita
3,5 dl hillosokeria
1 rkl vaniljasokeria

Tee näin:

Pilko mansikat, mutta jos haluat niin voit jättää joitakin kokonaisia, jotta hilloon jää sattumia.
Käytä pakastemansikat puolisulaneina. Laita marjat kattilaan ja kuumenna höyryäväksi. Lisää ihan tilkka vettä ja ala lisätä sokeria vähitellen ja sekoittele.

Keitä marjoja vajaa 10 minuuttia ja siirrä kattila jäähtymään. Maista että sokeria on tarpeeksi. Vielä voit lisätä sitä tarvittaessa.

Anna jäähtyä ja purkita. En ole koskaan tehnyt hilloa niin isoja satseja että olisin kuumentanut purkkeja uunissa, vaan purkitan hillon hyvin tiskattuihin purkkeihin ja säilytän joko jääkaapissa tai pakasteessa. Näin herkku hillo tulee syötyä melko nopeasti.

Tarjoile lettujen, vohveleiden tai köyhien ritareiden kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti