torstai 25. kesäkuuta 2015

Amerikkalainen limejuustokakku

Muutaman kerran olen saanut ravintolassa aivan ihanaa valkosuklaalimekakkua ja siispä yritin jäljitellä sellaista nyt itse, eikä tulos ollut ainakaan paha. Vielä tietysti on petrattavaa mutta varsin kehityskelpoinen tämä jo on.

Amerikkalainen limejuustokakku



Tarvitset:

15 Digestive-keksiä
50 g voita

600 g tuorejuustoa (tai 200g maitorahkaa+400 g tuorejuustoa)
2 dl kuohukermaa
100 g valkosuklaata
1,5 limettiä
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maissitärkkelystä
3 kananmunaa

Tee näin:

Laita uuni lämpeämään 170 asteeseen. Murskaa keksit ja sekoita voisulaan ja painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, halkaisija 24 cm. Sulata suklaa ja jäähdytä. Sekoita kaikki aineet kulhossa, paitsi kananmuna. Maista ja lisää sokeria tai limeä halutessasi. Raasta 1 limetin kuori ja purista puolentoista limen mehu massan sekaan. Kun maku on mielestäsi sopiva, lisää munat ja sekoita. Älä vispaa. Kopauta kulhoa pari kertaa pöytään että mahdolliset ilmakuplat tulevat pois. Kaada massa kakkuvuokaan ja paista uunin alatasolla noin 1 tunnin ajan. 

Anna jäähtyä huolella ja nosta jääkaappiin. Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä ja kylmänä. Kakun voi pakastaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti