torstai 25. kesäkuuta 2015

Pataleipä

Rakastatko tuoreen leivän tuoksua, rapeaa kuorta ja höyryävän lämmintä leipää?
Etkö tykkää työntää sormiasi taikinaan ja vaivata taikinaa? Sekoittaisitko mieluummin taikinan lusikalla ja vaikka nukkuisit välillä?


Siinä tapauksessa pataleipä on sinun valintasi. Se on tavattoman helppoa, hyvää, edullista ja vaivatonta.


Tarvitset:

Yhden teelusikan kuivahiivaa
Pari teelusikallista suolaaNoin 3 ja puoli desiä lämpöistä vettä
Noin 7 ja puoli desiä jauhoja (hiivaleipä, vehnä, ruis, ohra...)
Maun mukaan siemeniä, jyviä, leseitä..


Sekoita taikinan osat kulhossa ja jätä kelmun alle kohoamaan yöksi pöydälle.

Aamupäivällä sitten on aika laittaa uuni lämpiämään 225 C ja laita uuniin kannellinen uunivuoka kuumenemaan.
Kun uuni on lämmin, pyöräytä nopeasti taikina palloksi jauhotetulla pöydällä ja nosta kuumaan vuokaan.
Kansi päälle ja uuniin puoleksi tunniksi, tämän jälkeen kansi pois ja vielä vartti uunissa.
Tarjoile lämpimänä voin kera ja nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti