torstai 25. kesäkuuta 2015

Mausteinen porkkanakakku

Kun olin lapsi, mummoni leipoi aina ihanaa porkkanakakkua. Kuorrutteen hän teki aina purkkiin jääkaappiin ja sitä sai itse levittää haluamansa määrän kakun päälle. Siitä syttyi rakkauteni porkkanakakkuun.

Myöhemmin, työskennellessäni konditoriassa meillä oli aivan ihanaa ja pehmeää ja kuohkeaa porkkanakakkua myynnissä. Reseptiä en siihen koskaan saanut, ja siispä siitä lähtien olen tehnyt pientä tuotekehittelyä. Nyt ollaan tultu siihen pisteeseen, että ollaan aika lähellä täydellistä.



Mausteinen porkkanakakku

Tarvitset:

n. 350 g porkkanaraastetta (itsellä oli neljä keskikokoista porkkanaa)
3 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1,5 dl öljyä
3,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
ripaus kardemummaa
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl mantelijauhetta
50 g voita
200 g maustamatonta sulatejuustoa
2 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria

(pähkinärouhetta pinnalle)

Tee näin:

Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa kananmunat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kaikki muut kuivat aineet taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja porkkanaraaste. 

Kaada taikina jauhotettuun 24cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Tarkista kypsyys puutikulla. Anna jäähtyä. 

Valmista kuorrute sulattamalla ensin voi kattilassa. Vatkaa siihen sekaan sulatejuusto ja sokerit. Sähkövatkain on paras tähän tarkoitukseen ja sillä saat parhaan ja sileimmän lopputuloksen. Tarkista maku ja lisää sokeria tarvittaessa. Levitä kuorrute kakun päälle ja ripottele pähkinärouhetta päälle halutessasi. 

Kakun voi hyvin pakastaa kuorruttamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti