torstai 25. kesäkuuta 2015

Raikas sitruunajuustokakku

Oletko raikkaan ja kevyen suutuntuman ystävä? Pidätkö unelmankevyesti leikkautuvasta kakusta? Siinä tapauksessa tämä on sinun kakkusi.



Raikkaan pehmeä sitruunajuustokakku

Tarvitset:

12 Digestive-keksiä
75 g voita

6 liivatelehteä
4dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk maustamatonta kermaviiliä
1 rkl vaniljasokeria
1 dl sokeria
1 sitruuna

mangososetta (esimerkiksi 1 pilttipurkillinen)

Vuoraa 24cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Käytä reunanauhaa jos sinulla on. Voit myös vuorata reunat pitkällä suikaleella leivinpaperia. 

Sulata voi kattilassa, murskaa keksit ja sekoita yhteen. Painele keksi-voiseos vuoan pohjalle tiiviisti. Nosta hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita 4 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Varo vatkaamasta liikaa, ettei kermasta tule voita. Sekoita kermavaahdon sekaan kermaviili, notkistettu tuorejuusto ja sokerit. Pese sitruuna hyvin ja raasta sen kuori massan sekaan. Purista mehu sitruunasta ja lämmitä kattilassa lähs kiehuvaksi. Liota liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja jäähdyttele hetki. Valuta jäähtynyt liivate ohuena norona kakkumassan joukkoon ja sekoita varovasti mutta huolellisesti. Tarkista maku, lisää sokeria tarvittaessa. Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään 4 tuntia. 

Valmista kiille näin. Laita loput 2 liivatetta likoamaan kylmään veteen. Anna liota vähintään viisi minuuttia. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liota liivatteet siihen. Sekoita liivatteet mangopiltin joukkoon. Levitä kiille kakun päälle ja anna hyytyä vielä vähintään 2 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti