torstai 25. kesäkuuta 2015

Mustikkavalkosuklaakakku

Sanotaan, että metsät ovat Suomen kultaa. Tavallaan ovatkin. Suomihan elää metsästä. Paperi- ja puuteollisuus. Siihen tarvitaan puuta, ja sitä meillä riittää. Onneksi.

Mitä muuta mahtavaa metsissä sitten on. Kaunis luonto, raikas tuoksu. Mahtavat lenkkipolut ja ihanat marjat. Niistä marjoista syntyi tämä kakku.



Mustikkavalkosuklaajuustokakku

Tarvitset:

12 kpl Digestivekeksejä
75 g voita

7 kpl liivatelehtiä
200 g vaniljarahkaa
200 g tuorejuustoa
4 dl vispikermaa
1 sitruuna
100 g valkosuklaata
n. puoli desiä sokeria
2 tl vaniljasokeria

2 liivatelehteä
2 dl mustikkakeittoa
200 g mustikoita
ripaus sokeria

Tee näin:

Murkaa keksit ja sulata voi kattilassa. Yhdistä ja painele leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Halutessasi voit käyttää reunakalvoa jolloin saat kakun reunat siistimmäksi. Nosta pohja hetkeksi jääkaappiin kovettumaan.

Laita 7 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja laita jäähtymään. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita siihen varovasti rahka ja notkistettu tuorejuusto. Purista sitruuna mehuksi ja lisää sitruunamehua makusi mukaan. Lisää vaniljasokeri ja puoli desiä sokeria. Lisää jäähtynyt valkosuklaa ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kiehuta pieni tilkka vettä ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä hetki liivatteita ja lisää jäähtynyt liivate kakkumassan joukkoon ohuena vanana ja sekoita varovaisesti mutta tasaisesti. Kaada massa vuokaan pohjan päälle ja hyydytä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. 

Liota 2 liivatetta kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Mittaa mustikkakeitto ja mustikat kattilaan ja lämmitä höyryävän kuumaksi. Jos pinnalle kertyy vaahtoa, kerää se pois. Liota pehmenneet liivatteet kuumaan mustikkasoppaan. Anna kiilteen jäähtyä pitkään ja vasta kun se on enää vähän lämmintä, levitä kakun päälle ja anna hyytyä vielä vähintään kaksi tuntia.

Nauti. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti